Румънецът Адриан Кручият триумфира с титлата на провелият се във Варна фючърс с награден фонд 10 хиляди долара, след като във финалният двубой отстрани с 6:4, 3:6, 6:2 поставения под №6 Александър Фоли (Белгия).

Финалът трябваше да се играе в неделя, но при резултат 3:1 в първия сет в полза на бъдещия шампион, мачът бе прекъснат заради поройния дъжд над кортовете във Варна. В понеделник срещата бе подновена и след над два часа и половина игра Адриан Кручият, който в кариерата си е достигал до №148 в света, спечели 12-ата си титла на турнири от серията фючърс.

През тази седмица във Варна ще се проведе вторият фючърс, който отново е с награден фонд 10 хиляди долара. В основната схема директно попаднаха Валентин Димов, Ивайло Трайков и Тихомир Грозданов, а "уайлд кард" получиха Тодор Енев, Димитър Кузманов и Марсел Радев.

Днес се играят срещите от втори и трети кръг на квалификациите, а шансове да намерят място в основната схема имат Владислав Матеев и Андреас Нейков, които в събота записаха победи в първи кръг.

Мачовете от основната схема започват във вторник, а финалът отново ще е в неделя./БЛИЦ