Руската тенисистка Алиса Клейбанова обяви навръх 22-ия си рожден ден, че е болна от рак. 28-ата ракета в света не е играла от месец май насам и пропусна “Ролан Гарос" и „Уимбълдън". Клейбанова обяви причината да бъде далеч от корта в официално съобщение на сайта на WTA. Рускинята пояснява, че се лекува от рак на лимфните възли.

“Днес е рожденият ми ден и искам да благодаря на всички за прекрасните пожелания. Не съм писала нищо от доста време, а и не играх в Тура, затова пиша това днес. Намирам се в тежък период от живота си. Болна съм от рак на лимфните възли. Лекувам се в Италия и всичко върви добре, но се изисква много търпение. Добрите новини са, че лечението ще продължи още няколко месеца. Ако се чувствам добре има шанс отново да започна да играя тенис", заяви Клейбанова.

„Играта ми липсва, също както феновете, топката, всичко. Тенисът беше моят живот през последните 15 години. Това е най-трудният етап в живота ми и се надявам да си остане такъв и занапред. Сигурна съм, че мога да се справя с това, трябват ми само търпение и време", завършва рускинята./БЛИЦ