Шампионката от US Open Коко Гоф отпадна на осминафиналите на турнира в Торонто, като отстъпи пред рускинята Диана Шнайдер с 4:6, 1:6 за час и десет минути игра.

20-годишната американка бе поставена под номер 1 в схемата на надпреварата, но превъзходството на Шнайдер бе голямо. Руската тенисистка направи един пробив за успеха в първия сет, а във втория спечели пет поредни гейма след 1:1.

На четвъртфиналите рускинята ще срещне сънародничката си Людмила Самсонова, която се наложи над белгийката Елизе Мертенс с 6:2, 6:4. Самносова е финалистка в Торонто от миналата година.

Световната номер 3 Арина Сабаленка също се класира за четвъртфиналите. Тенисистката от Беларус се наложи над британката Кейти Боултър с 6:3, 6:3 за малко повече от час и 20 минути игра. Сабаленка ще играе в следващата фаза с американката Аманда Анисимова, която водеше на рускинята Анна Калинская с 6:2 след първия сет, но съперничката й се отказа заради контузия.

Другите четвъртфинали на турнира са изцяло американски, като поставената под номер 3 в схемата Джесика Пегула ще се изправи срещу Пейтън Стърн, която е под номер 53 в света, а Ема Наваро ще играе с Тейлър Таунсенд. Пегула защитава титлата си в Торонто от 2023 година.