Светлана Кузнецова изненада зрителите като аутсайдерка на финалния за годината турнир на WTA (Женската тенис асоциация) в Сингапур. 31-годишнията рускиня победи фаворизираната полякиня и защитаваща титлата си от миналата година Агниешка Радванска със 7:5, 1:6, 7:5 в първа среща и за двете от "бялата" група на надпреварата. Не само отиграванията, но и използването на ножица изведоха Кузнецова до успеха. При резултат 0:2 в третия сет тя грабна ножицата отряза вързаната си на конска опашка коса и слд това спаси мачбол, за да стигне до победата.

При 5:4 за полякинята тя сервираше и имаше мачбол, но не успя да го реализира и бе пробита. Кузнецова взе и следващите два гейма, за да триумфира в срещата, която продължи близо три часа. Така рускинята има вече 13 победи и 4 загуби срещу полякинята.

„Понякога косите ти не са добре подстригани дори и от най-добрия фризьор в най-добрия момент. Косата ми влизаше в очите при всеки удар и тогава взех решението. Кое е по-важно? Косата, която пак може да израсне или мача? Не трябваше да мисля дълго”, заяви след срещата Кузнецова.

„Опитах се да скрия косата зад лентата ми за челото, но тя беше твърде тежка. Тогава попитах съдията дали може да се донесе голяма ножица. Косата беше мокра и с малка ножица нямаше да успея”, допълни рускинята.