Талантливата тенисистка Мира Андреева се класира за четвъртия кръг на "Уимбълдън". 16-годишната рускиня победи с 6:2, 7:5 своята сънародничка Анастасия Потапова, поставена под номер 21 в схемата на турнира от "Големия шлем".

Тийнейджърката, която се намира на 102-ро място в световната ранглиста, играе за втори път в кариерата си в основна схема на турнир от "Големия шлем". 

Андреева постигна три пробива в първия сет, за да поведе в мача при 6:2.

Във втората част от срещата 22-годишната Анастасия Потапова пропиля аванс от 4:1 срещу квалификантката, която стана най-младата жена, достигнала до четвъртия кръг на "Уимбълдън" след 15-годишната Коко Гоф (САЩ) преди четири сезона.

"Наистина съм повече от щастлива, че победих в този двубой. Битката беше невероятна. Тя се представи повече от добре, а аз дадох всичко, което мога. Чувствам се невероятно", заяви Мира Андреева. 

В следващия кръг тя ще се изправи срещу американката Медисън Кийс. Поставената под номер 25 в схемата и шампионка от турнира в Ийстбърн се наложи с 6:4, 6:1 срещу украинката Марта Костюк.  

Джесика Пегула спечели с 6:1, 6:3 срещу Лесия Цуренко. Поставената под номер 4 американка постигна общо пет пробива срещу само един в полза на украинката в двубоя, продължил само 72 минути.

На четвъртфиналите Пегула ще играе срещу Маркета Вондрушова. Чехкинята се наложи след обрат с 2:6, 6:4, 6:3 срещу сънародничката си Мари Бузкова. 

В третия сет Бузкова, елиминирала в миналия кръг петата поставена Каролин Гарсия, на два пъти загуби подаването си и това позволи на Вондрушова да се класира за първи път след най-добрите осем тенисистки на "Уимбълдън".

По-късно днес лидерката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) ще играе срещу швейцарката Белинда Бенчич.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ДАМИТЕ