Данийл Медведев изненадващо победи Новак Джокович с 6:3, 6:3 и се класира за полуфиналите на финалния за годината турнир на АТР в Лондон.

Руснакът имаше няколко ранни възможности за пробив и стигна до такъв в седмия гейм, който продължи изтощителните 11 минути. Това му помогна да спечели първия сет.

Медведев направи пробив в сервиса на Ноле и в началото на втората част и това се оказа достатъчно за победата в мача.

В другия мач от Група „Токио 1970“ германецът Александър Зверев се наложи с 6:3, 4:6, 6:3. Аржентинецът направи пробив в третия гейм на мача, но след това Зверев на свой ред направи два и така взе първия сет.

Зверев, който е с 28 сантиметра по-висок от Шварцман, изглежда имаше контрол над втория сет, но 28-годишният му опонент успя да направи два пробива и така в крайна сметка да изравни резултата в мача.

Решителен за развоя на срещата се оказа петият гейм на решителния сет, когато Зверев с хубаво воле от бекхенд стигна до пробив.

В петък предстои решителен мач между Новак Джокович и Александър Зверев, който ще определи втория участник на полуфиналите от групата. Сърбинът има повод да търси реванш, тъй като загуби от германския си съперник на финала в Лондон преди две години.