Арина Сабаленка спечели първата си титла от US Open, след като записа победа със 7:5, 7:5 над американката Джесика Пегула на финала в Ню Йорк. Само преди година беларуската тенисистка беше видяна да троши ракетата си в съблекалнята след загубата си от Коко Гоф в спора за трофея.

12 месеца по-късно световната №2 взе личен реванш на кортовете във „Флашинг Медоус“ и емоциите бяха изцяло положителни, а в радостта си след успеха си тя падна на корта. Това е трети трофей от Големия шлем на сингъл за Сабаленка, след като през януари успешно защити титлата си от Australian Open.

С триумфа беларускинята продължи доминацията си на твърди кортове. Победата над Пегула удължи на 14 мача серията на Сабаленка без загуба на хард настилка на големи турнири.

Първият сет протече с по два пробива за двете тенисистки, преди Арина Сабаленка да направи решителен брейк в 12-ия гейм и да спечели частта при петия си сетбол.

Втората част се разви изключително интригуващо. Беларускинята поведе с 3:0 след ранен пробив, но след това загуби пет поредни гейма и се оказа изоставаща с 3:5. Сабаленка спечели следващите четири гейма, в които направи два брейка и приключи битката за титлата при втория си мачбол.

Победата, дошла за един час и 53 минути, не само донесе на Арина Сабаленка титлата от US Open, но още 2000 точки за световната ранглиста и 3,6 милиона долара от наградния фонд. За 30-годишната Джесика Пегула преследването на първа титла от Големия шлем ще продължи.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК