ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Арина Сабаленка възкръсна срещу Медисън Кийс (САЩ) и се класира на финала на US Open, където в събота ще спори за титлата с Коко Гоф.

Грамадната тенисистка от Беларус спечели с 0:6, 7:6 (1), 7:6 (5) в изключителна битка.

 Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Кийс буквално помля Сабаленка в първия сет. Всичко в играта й вървеше, а Арина не знаеше къде се намира.

Във втория сет Медисън направи пробив и изглеждаше, че ще спечели. Тогава обаче започна възходът на Сабаленка. Обратът й бе повече от впечатляващ. Тя измъкна с тайбрек втория сет. Стори същото и в третия, когато се стигна до комичен момент.

В него се игра шампионски тайбрек до 10, а не до 7 точки. Арина обаче бе забравила това. И когато постигна седмата си точка, изрева мощно, вдигайки победоносно ръце. Веднага обаче съдията на мача и от треньорския й щаб и подсказаха, че двубоят продължава.

„Наистина се обърках. Не ми бяха казали, че в последния сет тайбрекът не е до 7 точки. Сега ще уволня всички от щаба ми“, пошегува се 25-годишната тенисистка от Беларус.

Както Сабаленка, така и Коко Гоф ще играят първи финал на US Open. Двете до момента са имали пет битки помежду си. Американката води с 3:2.

Независимо от изхода на финалната среща Арина ще заеме първото място в световната ранглиста от 11 септември, понеделник.