Австралийската тенисистка Саманта Стосър  е последната, осма, участничка в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, който ще се проведе в София от 28 октомври до 2 ноември.

Тя се класира, след отпадането на Светлана Кузнецова, която при титла в Москва, щеше да я измести в класацията Race to Sofia. Вчера в руската столица загуби и другата състезателка с теоретични шансове за участие в България – Каролина Плишкова. Стосър, която е №18 в света в момента, идва за втора поредна година на турнира. Миналия сезон 30-годишната тенисистка стигна до финала в „Арена Армеец”, където отстъпи в три сета на Симона Халеп.

В кариерата си Саманта е спечелила шест титли на единично. Последната дойде в Осака на 12 октомври, в турнира от категория „интернешънъл”, с което се класира и за турнира в София.

Останалите седем от участнички са Екатерина Макарова (Русия), Доминика Цибулкова (Словакия), Андреа Петкович (Германия), Карла Суарес Наваро (Испания) и Ализе Корне (Франция), както и получилите „уайлд кард” Цветана Пиронкова и Флавия Пенета (Италия).

Осемте тенисистки в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките 2014 са спечелили общо 32 титли през сезона, което говори за високата класа на софийското състезание. Всички без Пиронкова се намират в Топ 20 на класацията Road to Singapore.