Саманта Стоусър потвърди участието си на Турнира на шампионките в София, започващ на 29 октомври.

"Добри новини - класирах се за Турнира на шампионките в София. Сега съм в Москва, загрявайки за първия си мач на Купата на Кремъл. Благодаря на всички в Осака, беше страхотна седмица", написа Стоусър в профила си във "Фейсбук".

Именно спечелването на титлата в Осака осигури на австралийката билет за София.

Към този момент са ясни няколко от участничките във вълнуващата надпревара в зала "Арена Армеец" - Цветана Пиронкова и Ана Иванович, които получиха "уайлд карт" от организаторите, a Елена Веснина разкри, че се отказва от финала за Фед Къп и ще играе на Турнира на шампионките. Мария Кириленко намекна, че ще последва примера на сънародничката си, а освен нея Симона Халеп и Ализе Корне също изглеждат сигурни участнички на фона на класирането си в ранглистата.

Сериозни шансове за класиране имат още Даниела Хантухова, Луцие Шафаржова и Анастасия Павлюченкова, а в последния момент може да се появи и ново име в зависимост от това коя тенисистка ще спечели провеждащия се в момента турнир в Люксембург. При всички положения имената на осемте участнички в София ще станат ясни след края на тази седмица при приключването на състезанията в Москва и Люксембург.