Една от легендите на тениса Пийт Сампрас сподели, че е изключително щастлив за рекордите, които Роджър Федерер подобрява. Швейцарецът спечели през уикенда за седми път титлата от “Уимбълдън” и така изравни рекорд на Сампрас, за който винаги е казвал, че му е идол. Освен това Федерер изравни и рекорда на американеца за 286 седмици начело на световната ранглиста на ATP (Асоциация на професионалните тенисисти).

“Отдавна съм спрял да мисля за рекордите. Всяко постижение е направено, за да бъде подобрено един ден. Това са нормални неща от живота. Преди време аз подобрявах рекорди, сега Федерер подобрява моите. След време ще дойде някое момче, което ще подобри постиженията на Роджър. Това е животът”, сподели Сампрас.

“Федерер няма да спре сега, няма да спре дотук. Той вече има 7 титли от Уимбълдън и знае, че може да спечели осем или девет. Според мен той е една класа над всички останали, когато става въпрос за игра на трева. Роджър е голям шампион и аз се радвам за успехите му”, допълни американската тенис легенда.