Американският легендарен тенисист Пийт Сампрас прогнозира бъдещето на швейцареца Рафаел Надал и испанеца Рафаел Надал и допълни, че все пак всички трябва да се съобразяват с актуалния световен номер 1 Новак Джокович.

Сампрас вярва, че Федерер има сили да спечели 18-а титла от Големия шлем и то още на Откритото първенство на САЩ, което започва в края на месеца в Ню Йорк, където швейцарецът има вече пет спечелени трофея. За Надал пък американецът е убеден, че ще върне добрата си форма в най-скоро време.

„Роджър играе добре, във форма е, върши нещата по начина, по който ги е правил през всички тези години и има големи шансове. За да успее да спечели в Ню Йорк, нещата трябва да се подредят в определен ред за Роджър. Ако му се наложи да ирае последователно срещу Новак, Анди и Рафаел Надал, ще бъде много тежко. "Уимбълдън" е най-подходящият турнир за печелене, но и US Open е добре. Все всички трябва да се съобразяват с Джокович", заяви Сампрас за Федерер.

„Рафа изглежда по-нервен от обикновено. Ударите му често са къси. Другите момчета вече не се страхуват от него и така играта в защита вече не е толкова силен коз. Струва ми се, че когато той има подобни проблеми, си мисли, че кариерата му приключва. Мисля, че той ще се оправи и ще се върне на нивото, на което сме свикнали да го виждаме", допълни американецът за бъдещето на Надал.