Пийт Сампрас призна, че се е засегнал от шегите на Андре Агаси по време на демонстративния мач за помощ на пострадалите от земетресението в Хаити.

Той заяви пред "Лос Анджелис Таймс", че коментарите на Андре Агаси по време на демонстративния мач за набиране на средства за пострадалите в Хаити са надхвърлили допустимото. Тогава Агаси уж се пошегува, че Сампрас винаги оставял малък бакшиш и бил стиснат. Медиите веднага реагираха и се наложи идеята, че между двамата съществува реален конфликт.
"Ако трябва да съм искрен, това ме натъжи”, призна носителят на 14 титли от Големия шлем.
“Този случай прави отношенията ни малко странни и вече различни от това, което беше. Според мен и двамата няма да се чувстваме добре. И преди се е случвало да се имитираме един друг, но нещата не са стигали до тук и всичко е било в границите на шегата", допълни Пийт.
 
Сампрас не сподели дали случаят ще повлияе генерално на отношенията му с Агаси, но заяви красноречиво: "Времето ще покаже. Харесвам Андре и винаги съм уважавал успехите му. Това, което се случи, е тъжно. Ситуацията е доста странна."
В специално интервю за ESPN по-рано тази седмица Агаси обясни, че е изпратил съобщение на Пийт Сампрас и се е извинил, но така и не е получил отговор.