Пийт Сампрас и Андре Агаси излизат един срещу друг след седем години утре в Макао. Те обаче не планират приятелска демонстративна среща. Двамата американци, който показаха на света едно от най-големите съперничества в тениса се готвят за здрав мач. 

”Ще играя все едно съм на състезание. Вероятно няма да съм толкова добър, колкото преди, но чувствам, че двамата може да се справим доста добре. Макар, че срещата е демонстративна, ние си имаме гордост и голямо его. Още от първото разиграване ще искам да победя. Винаги, когато играех срещу Андре, чувствах, че участвам във велика битка. Това ми липсва от тениса”, сподели Пийт.

В последно време двамата усилено се подготвят за срещата. 38-годишният Сампрас игра в турнира на ветераните миналата година, а наскоро преигра финала от US Open от 2000 година, като отново загуби от Марат Сафин. 39-годишният Агаси се включи в турнир в Аризона, но загуби финала от Тод Мартин.

Бившите номер 1 имат общо 22 титли от “Големия шлем” – 8 за Андре и 14 за Пийт. Агаси обаче е един от шестимата мъже в историята, печелили и четирите турнира, като има и Олимпийска титла от Атланта през 1996-а. Нещо, което Пийт така и не успя да направи. Сампрас доскоро държеше рекорда за най-много титли от най-силните турнири, но наскоро Роджър Федерер го подобри.

Дори и след годините на знаменитите им сблъсъци от 90-те и началото на новия век, най-вероятно Сампрас ще разчита на мощния си и точен сервис, а Агаси на силата на своя ретур.

”Стилът ни е доста различен, различни сме като хора и всичко това доведе до голямото ни съперничество. Чувствам се страхотно. Вярвам в себе си и чакам с нетърпение мача. Имам да си отмъщавам за последната ни среща”, каза, смеейки се, Агаси.

Пийт спечели последния им мач през 2002 година. На финала на US Open надигра Андре с 6:3, 6:4, 5:7, 6:4 и спечели 14-ата си и последна титла от “Големия шлем”. Големите съперници имат 34 мача като Сампрас води с 20 победи срещу 14 на Андре. За първи път се срещат през 1989 година в Рим и Агаси побеждава с 6:2, 6:1./БЛИЦ