Сара Ерани се класира за полуфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис. Поставената под номер 10 в схемата на турнира италианка разби сънародничката си и партньорка на двойки Роберта Винчи с 6:2, 6:4 само за час и 12 минути.

Финалистката от "Ролан Гарос" стартира с пробив още в първия гейм на мача и до края на първия сет нямаше никакви проблеми. В началото на втория сет Ерани на два пъти пропусна пробив аванс, но при 4:4 отново спечели подаването на Винчи и до края на даде дори точка на съперничката си. Винчи допусна цели 37 непредизвикани грешки срещу само 15 на победителката, което се оказа фатално.

На полуфиналите Ерани очаква победителката от сблъсъка между Серина Уилямс (САЩ) и Ана Иванович (Сърбия). "Още не мога да го осъзная, това е невероятно. Във втория сет беше много трудно. Спечелих последните два гйема срещу вятъра. Благодаря на всички за всичко, на моя отбор. Подкрепят ме. Надявам се и аз да спечеля тук. Винаги съм смятала, че Роберта е страхотна тенисистка", коментира Ерани.