Тейлър Фриц спечели шест поредни гейма в края на полуфинала от US Open, в който обърна американския си сънародник и близък приятел Франсис Тиафо за успеха с 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1. Така 26-годишният янки се класира за първия си финал на турнир от Големия шлем.

По този начин Фриц не само стана първият американец, който ще играе на финал от Шлема след загубата на Анди Родик от Роджър Федерер (Швейцария) в спора за титлата от „Уимбълдън“ през 2009 г. Освен това е и първият представител на домакините, който стига до решителен мач за трофея на US Open от 2006 г., когато Родик записва поражение от Федерер.

На финала Тейлър Фриц ще играе срещу световния №1 Яник Синер. Той ще опита да стане първият тенисист от САЩ, спечелил турнир от Големия шлем от 2003 г., когато Анди Родик ликува на US Open след успех над Хуан Карлос Фереро (САЩ).

Фриц проби още във втория гейм на мача и поведе с 3:0, но след това допусна два брейка в подаването си и това помогна на Тиафо да спечели първия сет. Втората част беше решена в самия си край, когато Тейлър Фриц осъществи брейк в сервиса на съперника и със 7:5 изравни резултата в срещата.

Пробив в първия гейм беше достатъчен на Франсис Тиафо за спечелването на третия сет. Четвъртата част вървеше равностойно и всеки печелеше своя сервис гейм до 4:4. След това Фринц взе подаването си и направи пробив, за да изравни за втори път резултата в мача. Тейлър продължи серията си до шест спечелени поредни гейма с два поредни брейка в началото на решителния сет, с което поведе с 4:0. Това му отвори пътя към победата, която дойде след три часа и 21 минути игра.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК