ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

19-годишната Коко Гоф спечели US Open и донесе много радост на феновете на тениса в САЩ. Tалантливата американка постигна обрат на финала на "Флашинг Медоус" срещу новата №1 в световната ранглиста Арина Сабаленка - 2:6, 6:3, 6:2.

За Гоф това е първа титла от Големия шлем в кариерата й, след като по-рано през годината тя загуби на финала на "Ролан Гарос". При втория си опит за триумф в Шлема тя успя, което ще я изкачи до третото място в световната ранглиста.

Гоф се превърна в третата американска тенисистка, която печели домашния шлем като тийнейджърка. Преди нея това направиха Трейси Остин и Серина Уилямс. 
За последно американка беше печелила US Open през 2017 г. - Слоунс Стивънс побеждава на финала сънародничката си Мадисън Кийс с 6:3, 6:0.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Гоф завоюва титлите във Вашингтон и Синсинати това лято, за да се поздрави и с първия си голям успех в Шлема. Това беше четвърта победа на американката над Сабаленка в шест мача помежду им до момента.

Финалът започна с пробив за представителката на Беларус още в първия гейм. Сабаленка поведе с 2:0, но следващите два гейма отидоха в актива на Гоф. Последва нов пробив за Сабаленка след дълъг гейм. След това Гоф не спечели нито един гейм до края на частта.

Първият гейм на втория сет беше ключов за американката, която успя да обърне подаването си от 15:40. В четвъртия гейм тя взе сервиса на Сабаленка, като това се оказа единственият пробив в сета. Третата част започна с подаване на опитната тенисистка от Беларус. Стигна се до 30:30, а след това Гоф се добра до точка за пробив, която беше спасена от Сабаленка. Последва нова грешка от ракетата на нова №1 и този път американката успя да взема подаването на шампионката от Australian Open. В сервис гейма си Гоф загуби само една точка, а след това направи още един пробив. Едва при 4:0 Сабаленка взе първия си гейм за частта, след което поиска медицински таймаут.

Така тя успя да наруши концентрацията на Гоф и върна един от пробивите, но американката направи рибрейк. Представителката на домакините спечели финала на собствен сервис без да загуби нито една точка. Битката продължи 2 часа и 6 минути. Гоф вдигна победоносно ръце, след като сбъдна голямата си мечта, а секунди по-късно се разплака от радост.

Сред редицата знаменитости на спора за титлата бяха величия от тениса - Били Джийн Кинг, Мартина Навратилова, Джон Макенроу, Мария Шарапова и Мери Пиърс, както и баскетболистите Кевин Дюрант и Джими Бътлър, актрисата Никол Кидман и др.

Великата Били Джийн Кинг връчи трофея на Коко Гоф.

Финалът при мъжете е в неделя oт 23 часа българско време - Даниил Медведев - Новак Джокович.

Всички резултати на US Open при мъжете
Всички резултати на US Open при дамите

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!