Австралийския град Бризбън е доста зает в тенис отношение, тъй като приема две надпревари наведнъж - женската от WTA и мъжката ATP Cup.

Австралийският отбор с Ник Кирьос и Алекс Де Минор в състава си игра именно в Бризбън за груповата фаза и бе нормално да предизвика огромен интерес сред местните фенове.

Представителките на женския турнир обаче смятат, че са пренебрегнати за сметка на мъжката надпревара, тъй като не могат да играят на централния корт "Пат Рафтър", пише dir.bg.

Американката Слоун Стивънс и рускинята Мария Шарапова бяха сред най-директните състезателки, които разкритикуваха организаторите.

"Имам чувството, че нашият турнир е втора ръка. Има много момичета, които заслужават място на централния корт", заяви Мария след загубата си от квалификантката Дженифър Брейди.

Стивънс бе още по-крайна в изказването си: "Дори не бяхме отсъдени като вариант. Това е, което от ATP искат - жените да са на страна. Винаги става така".

Шефът на турнирите в Бризбън Марк Хандли не отговори директно на нападките и се оправда, че австралийският тенис е "в период на транзиция".

"Работим с двете организации, за да създадем едно страхотно тенис лято, което да даде добър старт за сезона. ATP Cup е първата стъпка към това и сега водим разговори с WTA за нов турнир. Развълнувани сме заради потенциала, който тази организация има", сподели Хандли.