Първата ракета на българския женски тенис Виктория Томова приключи участието си на турнира в Ийстбърн. На четвъртфиналите 27-годишната столичанка загуби с 2:6, 1:6 на секссимвола Камила Джорджи (Италия).

Мачът започна отлично за Томова, която проби още в първия гейм и след това поведе с 2:0. Италианката, която в момента е 26-а в световната ранглиста, обаче не допусна повече изненади и спечели всички геймове до края на първия сет.

Джорджи бързо предопредели изхода и на втората част, осъществявайки брейк във втория гейм. Томова успя да намали изоставането си за 1:3, но след това 30-годишната италианка отново доминираше на корта.

Така Виктория Томова приключи участието си на турнира в Ийсбърн, а на полуфиналите Камила Джорджи ще играе срещу победителката от мача между Елена Остапенко (Латвия) и Анхелина Калинина (Украйна).

С доброто си представяне в Ийсбърн, където записа победи над световната №37 Шерли Роджърс и над белгийката Кирстен Флипкенс, Томова заработи 100 точки за световната ранглиста и 17 775 долара от наградния фонд. Така българката ще се изкачи до №112 в света. През следващата седмица Томова ще играе в основната схема на "Уимбълдън".