Канадската тенисистка Южени Бушар се сблъска със строгия дрескод на „Уимълдън“. По време на мача си с китайската квалификантка Дуан Инг Инг поставената под № 12 Бушар показа под екипа си черен спортен сутиен. Сега канадката, считана за един от секссимволите в тениса, може да бъде глобена заради нарушаване на изискванията.
 
Правилата за облеклото на „Уимбълдън“ са изключително строги и изискват изцяло бял екип от тенисистите. Не се допускат никакви заигравки дори с нюансите на бялото. Допускат се цветни ивици, които не трябва да са по-широки от един сантиметър.
 
Правилото се отнася до всичко, свързано с екипировката на тенисистите на корта - шапки, кърпи на главата, накитници, обувки, клинове и дори бельо, което може в един момент да се покаже по време на мач. През 2013 г. на Роджър Федерер му беше забранено да използва обувки, които имаха оранжева подметка.
 
Проблемите с дрескода бяха най-малкото, с което Бушар можеше да се оплаче в мача срещу Дуан Инг Инг. Канадската тенисистка изненадващо загуби в три сета и отпадна в първия кръг на „Уимбълдън“.