Сензационен обрат зарадва тенис легендата Борис Бекер. След като прекара една нощ в едно от най-страховитите места в Англия -  затвора "Уандсуърт" заради присъда за финансови нарушения, сега германецът получи добри новини.

Според "Дейли Мейл" той съвсем скоро ще бъде преместен в затвор с много по-лек режим, а присъдата му най-вероятно ще бъде намалена от 2,5 години до едва 10 месеца. От британския вестник уточняват, че страховитият "Уандсуърт" се използва и като следствен арест, което обяснява защо известен човек като него въобще попада там.

 Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Специалисти по право обясниха, че след като престъпленията му не са свързани с насилие над личността, мястото му за излежаване на присъдата трябва да бъде на място с по-лек режим. Бекер може дори да си намери работа в новия затвор, като според запознати би бил най-подходящ за фитнес треньор.

Новината определено е добра за германеца след всички опасения за психическото и физическото му оцеляване в "Уандсуърт". Припомняме, че мястото е на върха в класацията по брой инциденти сред затворите във Великобритания, а според статистиката всеки надзирател използва сила средно по 4 пъти на ден.

Според доклади на различни организации вина за лошото емоционално състояние на затворниците има и това, че прекарват едва по два часа на ден на чист въздух. В резултат на това все по-често те правят опити за самоубийство.