Новак Джокович със сигурност ще играе на Australian Open през 2023 г. Новината съобщи журналистът Луис Алфредо Алварес, който се позована на лична информация, получена от директора на турнира Крейг Тили.

„Вчера чух лично от Крейг Тили, че Новак Джокович със сигурност ще играе на Australian Open през 2023 г.“, написа Алварес в „Туитър“.

 

 

Това означава, че вероятно ще отпадне забраната за влизане на австралийска територия за период от три години. Санкцията беше наложена в началото на 2022 г., след като Джокера се появи в Мелбърн в противоречие на предприетите в страната мерки срещу пандемията от COVID-19.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Джокович не се ваксинира срещу коронавируса и пристигна в Австралия с медицинско изключение, издаден заради прекарано лечение от вируса в определен период. Здравните власти обаче не признаха легитимността на документа, сърбинът беше настанен в общежитие с бежанци. След съдебно дело той беше депортиран от територията на страната и му беше наложена тригодишна забрана да влиза на територията на страната.

Преди няколко дни правителство премахна всички ограничения за посещение на територията на страната, приети във връзка с пандемията. Решението за анулиране на забраната, наложена на Новак Джокович, трябва да бъде взето от новия премиер Антъни Албанийс.