Световната №32 Барбора Крейчикова изненадващо обърна четвъртата в ранглистата на WTA Елена Рибакина с 3:6, 6:3, 6:4 за 2 часа и 6 минути игра, класирайки за финала на "Уимбълдън". Чехкинята трябваше да наваксва сет пасив, но въпреки това се доближи до втората си титла от Големия шлем след тази от Ролан Гарос 2021, а в спора за трофея ще се изправи срещу италианката Жасмин Паолини, която по-рано днес триумфира над Дона Векич.

Рибакина реализира два поредни пробива и натрупа комфортен аванс от 4:0, а след това имаше два последователни сетбола при 5:2, но и в двата случая допусна непредизвикани грешки и шампионката от Ролан Гарос 2021 спечели подаването си. Четвъртата поставена обаче не пропусна втората си възможност да сервира за сета и надделя с 6:3 след отлична комбинация „сервис-мрежа“.

Във втория сет Крейчикова подобри значително играта си и след пробив поведе с 5:2 гейма. Рибакина редуцира пасива си, след което спаси пет сетпойнта, но въпреки това световната №32 спечели подаването си и затвори сета при 6:3.

Решителната трета част се разви по идентичен сценарий. Крейчикова продължи да бъде много солидна в защита и се възползва максимално от грешките на опонентката си. Един пробив и този път се оказа достатъчен за чехкинята, която надделя 6:4 и се класира за финала.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ДАМИТЕ