Чехкинята Барбора Крейчикова сложи край на победната серия на Арина Сабаленка, нанасяйки ѝ първа загуба за годината. Това стана в турнира по тенис в Дубай, който е с награден фонд 2,788 милиона долара.

Крейчикова победи номер 2 в схемата на турнира Сабаленка от Беларус с 0:6, 7:6 (2), 6:1.

На полуфинала Крейчикова ще играе с Джесика Пегула. Американката отива в следващия кръг без игра, тъй като съперничката й Каролина Мухова (Чехия) се отказа заради разтежение на коремен мускул.

Първият сет не предполагаше подобен развой на мача, след като номер 2 в света Сабаленка набързо направи три пробива и поведе с 6:0. Във втората част двете си размениха по един пробив в подаванията в началото, като стигнаха до тайбрек. Любопитното е, че до края на тази част нито една от двете не стигна дори до точка за пробив. В тайбрека Крейчикова поведе набързо с 4:0 и след това логично взе частта със 7:2. Третият сет приключи след 3:1, когато Крейчикова взе гейма от втори опит. Така чехкинята печели за втори път мач срещу състезателка номер 1 или номер 2 в кариерата си.

В другата полуфинална среща ще излязат американката Коко Гоф и Ига Швьонтек, номер 1 в решетката. Полякинята отиде в предпоследния мач за титлата заради отказването на друга чехкиня – Каролира Плишкова. Американката Гоф, номер 5 в турнира, елиминира сънародничката си Мадисън Кийс с 6:2, 7:5.