Световният №8 Андрей Рубльов записа може би най-голямата победа и поднесе сензацията на Мастърс турнира в Монте Карло, елиминирайки 11-кратния победител Рафаел Надал след успех с 6:2, 4:6, 6:2 за 2 часа и 33 минути игра. Руснакът е едва петият тенисист, който поставя Краля на клея на колене в този турнир  след Гийермо Кория, Новак Джокович, Давид Ферер и Фабио Фонини. Матадора пък губи за първи път след спечелен сет на сметката си.

Най-популярният испански тенисист отстрани в миналия кръг Григор Димитров с 6:1, 6:1, но този път си намери майстора в лицето на поставения под №6 Рубльов, който на полуфиналите ще се изправи срещу норвежеца Каспер Рууд, детронирал по-рано шампиона Фабио Фонини. Италианецът спечели турнира през 2019 година след елиминиране именно на Надал.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Надал игра за 16-и пореден на четвъртфиналите в Монте Карло, но няма да спечели тази година желаната 12-а титла. Испанецът загуби откриващия гейм на свой сервис и въпреки че върна пробива с брейк на 0 за 2:2, това се оказа и последният му гейм в първия сет. Във втората част Матадора направи обрат и изравни резултата, но в заключителния трети сет Рубльов отново доминираше и го постави на колене.

Стефанос Циципас и Даниел Еванс ще определят другия финалист в надпреварата, като за всеки от тях, както и за Рубльов и Рууд това ще е първи триумф в най-високата категория на АТР.