Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Анастасия Севастова сензационно детронира шампионката Слоун Стивън след успех с 6:2, 6:3 за час и 23 минути игра и за първи път в историята се класира на полуфинал в турнир от Големия шлем – тазгодишното издание на US Open.

Поставената под №18 в основната схема 27-годишна латвийка взе сладък реванш срещу американката за загубата си от нея в три сета точно преди година на същия етап на надпреварата. Тогава Севастова падна с 3:6, 6:3, 6:7(4) в Ню Йорк, но сега елиминира шампионката.

Слоун Стивънс имаше цели седем шанса за пробив в първия сет, но латвийката ги неутрализира и на свой ред проби американката в четвъртия и осмия гейм, за да спечели тази част с 6:2.

Вторият сет бе малко по-оспорван, като поставената под №3 представителка на домакините на два пъти навакса пробиви, но при 4:3 латвийката отново спечели подаването на Стивън и след това затвори мача след 6:3.

В спор за място на финала Севастова ще срещне победителката от четвъртфиналния сблъсък между шесткратната шампионка Серина Уилямс от САЩ и чехкинята Каролина Плишкова.

US OPEN 2018 - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ