Американският тенисист Сам Куери поднесе голямата сензация на „Уимбълдън“, след като в мач от третия кръг записа победа със 7:6, 6:1, 3:6, 7:6 над лидера в световната ранглиста Новак Джокович. Така беше спряна серията на сърбина от четири поредни титли от Големия шлем, започнала с триумф на тревните кортове в "Ол Инглънд Клуб" преди година.

Срещата между двамата започна вчера и беше прекратена заради дъжд при резултат 7:6, 6:1 в полза на американеца, поставен под № 28 в схемата. След подновяването на двубоя днес Джокович спечели първите пет гейма от третия сет, но Куери взе следващите три преди сърбинът да завърши частта и да намали изоставането си в резултата.

Двамата продължиха равностойно в четвъртия сет, който няколко пъти беше прекъсван заради дъжд. Новак Джокович проби за 5:4, но Куери веднага върна брейка и след това поведе с 6:5 преди да последва ново прекъсване заради дъжд. Малко повече от час по-късно Джокович спечели подаването си и стигна до тайбрек, който беше спечелен от Сам Куери, който така взе победата и в мача.

Така за първи път от „Ролан Гарос“ през 2009 година Новак Джокович отпадна на турнир от Големия шлем преди четвъртфиналите. Тогава сърбинът загуби от Филип Колшрайбер. Днешното поражение пък сложи край на серията на Джокера от 30 поредни победи в мачове от Шлема.

Схема, резултати и участници на "Уимбълдън" при мъжете - ТУК !!!

Схема, резултати и участници на "Уимбълдън" при жените - ТУК !!!