21-годишната американка София Кенин е първата финалистка в тазгодишното издание на Australian Open. Тя поднесе сензацията, след като успя да елиминира световната №1 и местна любимка Ашли Барти със 7:6(6), 7:5. Кенин ще спори за трофея в Мелбърн с победителката от двубоя между Симона Халеп и Гарбине Мугуруса. 

Първият полуфинал се изигра при много тежки условия, като термометрите показваха температура от 39 градуса. В момента Халеп и Мугуруса спорят, а около 10:30 часа българско време е очакваното с голям интерес зрелище между Роджър Федерер и Новак Джокович. 

Световната №15 София Кенин до момента имаше четири финала, от които спечели три титли, но те бяха в сериите International. Американката до момента беше спечелила само веднъж срещу Барти от общо пет опита - в Торонто миналия сезон, но сега повтори успеха си и си осигури дебют в топ 10. Ако спечели трофея в събота, Кенин ще стане седма в световната ранглиста.

"Барти е невероятен играч. Знаех, че няма да получа нищо даром и трябва сама да спечеля срещата. Просто нямам думи, не мога да повярвам. Винаги съм мечтала за това. Благодаря на всички, които имат принос за моя успех и най-вече на баща ми. Няма дори да гледам другия полуфинал. Сигурна съм, че Симона Халеп и Гарбине Мугуруса ще направят страхотен мач", коментира развълнуваната Кенин веднага след успеха.

AUSTRALIAN OPEN 2020 - РЕЗУЛТАТИ