Младият тенисист Андрей Рубльов постигна най-голямата победа в кариерата си, след като на осминафиналите на турнира в Синсинати се наложи категорично над Роджър Федерер с 6:3, 6:4.

21-годишният руснак спечели първия гейм при свой сервис, а след това последва размяна на пробиви. Рубльов обаче успя да направи още един и да поведе с 4:1, което беше достатъчно за спечелването на първия сет.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

Решителният момент във втората част беше в седмия гейм, когато световният №70 направи пробив за 4:3. До края на мача Рубльов не остави никакви шансове на седемкратния шампион от Синсинати и продължава напред в турнира.

За руснака това беше втора победа за годината над тенинист от Топ 10 и трета в кариерата му. На четвъртфиналите Андрей Рубльв ще се изправи срещу сънародника си Данийл Медведев, който елиминира Ян-Ленард Щруф с 6:2, 6:1.

Роберто Баутиста Агут пък ще направи своя дебют в Топ 10 на мъжкия тенис на 31 години. Испанецът надигра Миомир Кецманович на осминафиналите с 6-1 6-2 и в следващия си мач ще играе срещу Ришар Гаске.