Томи Пол победи Карлос Алкарас с 6:3, 4:6, 6:3 на четвъртфиналите на турнира в Торонто и по този начин сложи край на серията на испанеца от 14 поредни победи.

За 26-годишния американец това е втора победа в кариерата му над Алкарас. Първата беше преди една година и отново в Канада, но на турнира в Монреал. Със сегашната си победа Пол взе аванс в общия баланс срещу испанеца – 2:1.

С успеха си през тази нощ Томи Пол за първи път се класира на полуфинал на турнир от сериите „Мастърс 1000“. От началото на годината това е второто му попадане в Топ 4 на голям турнир, след като игра полуфинал и на Australian Open.

В спор за място на финала в Торонто американският тенисист ще играе срещу италианеца Яник Синер, който прекъсна доброто представяне на Гаел Монфис след победа с 6:4, 4:6, 6:3.

В другия полуфинал на турнира испанецът Алехандро Давидович Фокина ще премери сили срещу австралиеца Алекс Де Минор. Давидович Фокина записа успех с 6:4, 6:2 над Макензи Макдоналд (САЩ), докато Де Минор записа трудна победа над Даниил Медведер (Русия) със 7:6 (7), 7:5.