Карлос Алкарас победи сънародника си Рафаел Надал в епичен 1/4-финал на Мастърса в Мадрид. Победата дойде след 6:2, 1:6, 6:3 и тя класира младия испанец за полуфиналите, където ще играе с Новак Джокович! Двубоят беше спиран на два пъти заради контузия на младока и заради инцидент на трибуните.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Деветият в света направи отличен мач и в първия сет надделя с категоричното 6:2. Във втората част Надал съумя да демонстрира отлична игра и изравни резултата след 6:1. В третата решителна част Алкарас получи лека контузия, но това не му попречи да вземе успеха.

Надал допусна три пробива и веднъж взе подаването на съперника си през първия сет. В началото на втората част Алкарас, който вчера навърши 19 години, поиска медицинско прекъсване заради проблеми с крака, а след това срещата беше прекъсната за малко заради проблем със зрител в публиката.

Надал доминираше изцяло във втория сет и даде само един гейм на Алкарас.

В третата част Алкарас направи пробив в четвъртия гейм и без проблеми затвори срещата с първия си мачбол.

За Надал това беше едва трети мач на клей за сезона, след като се възстановяваше от контузия. За последно той игра в Индиън Уелс през март.

Рафаел Надал, който на 3 юни ще навърши 36 години, е с 16 години и 11 месеца по-възрастен от своя съперник.

Това беше осми двубой на младока срещу играч от топ пет, записвайки четвърта победа и първи успех срещу Надал.

19-годишният играч е най-младият полуфиналист на турнира в Мадрид, той стана и първият тийнейджър, който побеждава Краля на клея.