Яник Синер достигна до полуфиналите на Sofia Open при дебютното си участие в турнира. 19-годишният италианец направи впечатляващ обрат срещу третия в схемата Алекс Де Минор - 6:7(3), 6:4, 6:1. В петък Синер ще се изправи срещу Адриан Манарино, а залогът ще бъде участие на финала.

"Когато играеш в такива мачове, има допълнително напрежение. Опитах да намеря добър баланс на корта, може би в началото не ми се получаваше много, особено във важните точки. А в тях той играеше добре, движеше се бързо и правеше всичко по правилния начин“, коментира Синер на виртуална пресконференция след успеха.

„Бях подготвен, че Де Минор ще играе малко по-бързо в сравнение с Милано (миналата година). Успях да остана в мача ментално, да намеря баланса си. Особено в третия сет, когато всичко ми се получаваше. Щастлив съм, че продължавам в турнира. Ще се опитам да се фокусирам върху двубоя утре, няма да бъде лесно, защото той (Манарино) играе силно. Левичар е, условията за игра в зала му подхождат на стила. Ще видим какво ще се случи. Ще говоря с моя треньор и ще подберем правилната стратегия за утре“, добави италианската сензация.

SOFIA OPEN 2020 - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ!