Бившата номер 1 в света Серина Уилямс, която в момента е 80-а в ранглистата на WTA, триумфира на турнира в Торонто за жени. На финала американката победи поставената под номер 10 австралийка Саманта Стоусър с 6:4, 6:2. За 29-годишната Уилямс това е четвърти турнир след завръщането й на корта през юни след 11-месечно отсъствие заради контузия и заболяване. Това е втора поредна титла за по-малката от сестрите Уилямс, след като скоро спечели и турнира в Станфорд. Уилямс вече има 39 титли на сингъл в кариерата си.

При 4:4 в първия сет и сервис на Стоусър, Серина стигна до брейкпойнт, а след това осъществи пробива за 5:4. Последва лесно затваряне на сета от страна на Уилямс при свое подаване. Във втората част тя поведе с 5:1 и спечели с 6:2.

С 39-те си титли на сингъл Серина Уилямс е на трето място сред действащите тенисистки в класацията за най-много трофеи. Първа е сестра й Винъс с 43, а втора - Ким Клайстерс (Белгия) с 41. След успеха Серина вероятно ще се намира между 31-о и 35-о място в най-новото издание на световната ранглиста./БЛИЦ