Серина Уилямс триумфира на “Уимбълдън”, след като на финала победи сестра си Винъс със 7:6 6:2 за 1 час и 26 минути игра. По този начин по-малката сестра спря похода на кака си, която има пет титли от "Уимбълдън", включително и миналата година.

Първият сет се движеше гейм за гейм като нито една от тенисистките не успя да направи пробив. В тайбрека сервира Серина и това й помогна да го спечели.

Тя бе много по-спокойна и уверена във втория и го спечели с 6:2. При 3:2 Винъс направи двойна грешка и сестра й я проби, след което убедително спечели следващия гейм. При четвъртия мачбол на Серина в осмия гейм Винъс сгреши  и изпрати топката в мрежата и сестра й триумфира на тревата на “Уимбълдън” след шестгодишна пауза.

Серина спечели третата си титла на “Уимбълдън”, като триумфира през 2002-а и 2003-а, когато отново спечели срещу кака си на финала. Има 11 титли от “Големия шлем”, печелила е и четирите най-силни надпревари. Тя води срещу сестра си като има шест победи от осемте им финала за “Големия шлем”.

По-късно през деня сестрите ще играят на финала при двойките срещу австралийките Саманта Стосър и Рене Стъбс./БЛИЦ