Серина Уилямс продължава преследването на рекордната 24-а титла от Големия шлем и дори контузия явно трудно ще я спре. Американката получи медицинска помощ по време на мача си от четвъртия кръг на US Open, но разби Петра Мартич с 6:3, 6:4.

37-годишната Уилямс получи травма на десния глезен при излизане на мрежата във втория сет, но с помощта на физиотерапевт успя да се възстанови и да се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ за 16-и път в кариерата си. От началото на сезона американката се оплакваше от болки в гърба и коляното.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„В момента се чувствам чудесно физически, но нека видим как ще бъда утре. Имам трудна година заради травмите и когато получи болката в глезена си казах: „О, не! Не отново.“ Успях обаче бързо да се възстановя“, коментира Серина след победата си.

Уилямс, която не е триумфирала на турнир от Големия шлем от Аустрелиън Оупън през 2017 г. И за последно спечели US Open през 2014 г., ще се изправи в следващия си мач срещу китайката Ванг Кианг. 27-годишната азиатка отстрани световната №2 и шампионка от „Ролан Гарос“ Ашли Барти с 6:2, 6:4.