Серина Уилямс обяви, че никога не си е представяла, че ще играе тенис на 39-годишна възраст, но започва участието си в Откритото първенство на Франция с цел да спечели 24-ата си титла от турнирите то Големия шлем.

Американката, която е поставена под №6 в схемата, празнува рожден ден днес. Вчера тя проведе тренировка с бившия си приятел Григор Димитров и сега очаква своята сънародничка Кристи Ан в първия кръг.

Трикратната шампионка от "Ролан Гарос" заяви, че не знае кога ще се откаже от ракетата завинаги. "Не изглеждам съвсем на 39. Но, да, не знам кога ще спра. Когато усетя, че е свършило, всичко ще приключи", добави звездата.

Уилямс е в Париж с 3-годишната си дъщеричка Алексис Олимпия. Тя продължава да преследва рекорда на Маргарет Корт (Авл) от 24 титли от Шлема, след като се провали в последните си 4 финала - по два пъти на "Уимбълдън" и Откритото първенство на САЩ. През август Серина загуби от Виктория Азаренка на полуфинал на US Open, спирайки преди това серията на Цветана Пиронкова.

"Мисля, че достигането до полуфинал винаги е страхотно. Страхотно ли е за мен? Абсолютно не!", каза по този повод Уилямс и добави, че "не е на 100 процента физически" готова за Откритото първенство на Франция поради проблем с ахилеса, но не иска да бъде изключена от борбата за титлата.

"Нищо не е гарантирано. Просто трябва да бъдете наистина щастливи от всеки момент, който животът ви дава, защото не знаете дали няма да ви бъде последен", завърши бившата №1 в света.