След драматична година и словесни престрелки Серина Уилямс и Динара Сафина ще определят коя заслужава да е номер 1 на шампионата на женската тенис асоциация в Доха. Турнирът, събрал осемте най-добри тенисистки за годината, започва във вторник и е с награден фонд 4 милиона и 5000 хиляди долара. 

За него се класираха сестрите Уилямс – Серина и Винъс (САЩ), Динара Сафина (Русия), Йелена Янкович (Сърбия), Светлана Кузнецова (Рус), Елена Дементиева (Рус), Каролин Возняки (Дания) и Виктория Азаренка (Бел).

Според регламента тенисистките се разделят на две групи, а първите две във всяка група се класират за полуфиналите. Червената група се очертава по-силна, като жребият събра шампионката от “Уимбълдън” и “Аустрелиън Оупън” Серена Уилямс, сестра й Винъс, която е миналогодишна победителка на шампионата в Доха, шампионката от “Ролан Гарос” Светлана Кузнецова и петата в ранглистата Елена Дементиева.

В бялата група са водачката в ранглистата Динара Сафина, бившата номер едно Йелена Янкович, както и дебютантките Каролин Возняки и Виктория Азаренка./БЛИЦ