Две от фаворитките на Australian Open Серина Уилямс и Наоми Осака започнаха с убедителни победи участието си в първия за годината турнир от Големия шлем.

39-годишната американка, която постигна успех с 6:1, 6:1 над германката Лаура Зигмунд. Срещата, която беше под №100 за Уилямс на Откритото първенство на Австралия, продължи само 56 минути.

Американката се оказва догонваща в резултата още в началото на двубоя, но след това спечели 10 поредни гейма и така си гарантира победата. Във втория кръг тя ще играе срещу Нина Стоянович.

Първият ден на Australian Open се оказа успешен за семейство Уилямс. По-голямата сестра Винъс записа първата си победа в мач от Големия шлем от 2019 г. насам, след като се наложи със 7:5, 6:2 над Кирстен Флипкенс.

Наоми Осака също записа убедителна победа на старта на участието си в Мелбърн. Японската тенисистка се наложи с 6:2, 6:1 над Анастасия Павлюченкова.

Шампионката от „Ролан Гарос“ Ига Швьонтек се справи с големите очаквания към себе си и победи Аранча Рус с 6:1, 6:3.

Голямата изненада беше отпадането на германката Анжелик Кербер. Носителката на три титли от Големия шлем загуби с 0:6, 4:6 от Бернарда Пера.