Суперзвездата на американския женски тенис Серина Уилямс за пореден път коментира темата с наградните фондове и призова всички турнири да изравнят парите за жените с тези на мъжете. В момента ситуацията е такава само в надпреварите от Големия шлем и някои други изключения, като например Индиън Уелс. 

"Всички го заслужаваме. Аз заслужавам да получа същите пари като мъжете. Не заслужавам по-малко, защото имам гърди, а те нямат", коментира Серина, цитирана от TennisWorldUSA.

"Работих здраво от 3-годишна възраст. Те също са работили здраво от 3-годишна възраст или когато са започнали. Всъщност имам снимка на корта в бебешка количка, така че работя дори по-рано. Определено знам, че целият ми живот е посветен на това да бъда топ спортист и не би трябвало да получавам по-малко заради моя пол", добави американката.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Уилямс коментира и някои критики относно нейната кариера. "Много играчи или треньори казват, че Серина е късметлийка. Тя не тренира, просто се появява и печели мачовете. Боже, ако ставаше така, определено щях да правя точно това (смее се). За съжаление нещата не стоят по този начин. Колкото повече остаряваш, толкова по-здрав трябва да се поддържаш, за да можеш да продължиш да се бориш. Аз харесвам това, защото обичам да бъда такава", завърши тя.