Серина Уилямс и Виктория Азаренка за втора поредна година ще спорят за шампионския трофей на US Open. Азаренка се наложи с 6-4 6-2 над Пенета, а световната №1 проведе поредната си наказателна акция и се разправи с На Ли, надигравайки я с 6-0 6-3. 

От началото на турнира, вече шест мача, Серина е загубила 16 гейма или средно по два и половина на мач, не давайки никакви шансове на противничките си да помислят за спечелването на дори сет. Първият сет не продължи дори и половин час и в него китайката не спечели гейм. Във втората част ситуацията леко се промени. Китайката дори поведе с пробив за 2:1 и имаше аванс от 40-0 в подаването си за преднина от 3-1 гейма. Серина обаче отговори подобаващо, спечели следващите четири гейма.

За Серина това бе 21-а победа в нейния 24-и полуфинал на турнири от Големия Шлем, а в досегашните си 20 финала е стигнала на 16 пъти до шамионския трофей. На пътя й към пета титла на US Open е застанала Виктория Азаренка, срещу която Уилямс води с 12-3 в преките двубои./БЛИЦ