Бившата номер 1 в света Серина Уилямс (САЩ) се класира за финала на US Open, след като на полуфинала разби датчанката и лидерка в ранглистата Каролине Возняцки с 6:2, 6:4 за 1 час и 26 минути. На финала американката ще спори със Саманта Стосър (Австралия), която отстрани в другия полуфинал Анджелик Кербер (Германия).

По-малката от сестрите Уилямс, поставена под номер 28 в схемата заради многото контузии напоследък, контролираше мача от самото начало. Още в първото си подаване Возняцки трябваше да спасява точка за пробив, но се справи и взе подаването си, изравнявайки за 1:1. В следващия гейм и Уилямс трябваше да спасява точка за пробив, но американката също си спечели подаването. Четвъртият гейм бе доста дълъг и оспорван, като в крайна сметка бе спечелен от Серина. Американката затвърди пробива и поведе с 4:1, но веднага след това поиска медицинска помощ заради проблем със стъпалото. Травмата обаче се оказа лека и по никакъв начин не отслаби играта на Уилямс. Въпреки че Серина загуби подаването си при 5:1 в своя полза, американката спечели още следващия гейм, а с това и сета.

Във втория сет Уилямс проби за 3:1, поведе с 4:1 и се доближи още повече до победата. При 5:2 за Серина, датчанката взе два поредни гейма и намали изоставането си на 4:5. Каро обаче не успя да удържи подаването си и Уилямс затвори сета с 6:4, а с това спечели и мача.

Серина реализира 11 аса срещу само 1 за датчанката, както и 34 уинъра срещу едва 5 за Возняцки./БЛИЦ