Силната психика е в основата на победите на Серина Уилямс. Това призна самата тя в откровено интервю пред CNN. Тя призна, че е имала психически срив по време на финала на Уимбълдън срещу Агнешка Радванска, но в крайна сметка успя да спечели титлата след победа с 2:1 сета.

"Когато Атнешка докара резултата до 1:1 сета буквално рухнах. Помислих си, че никога повече няма да спечеля трофей от Големия шлем. Бях убедена, че ще си остана с 13-те титли и дори се ядосах, че не съм им се радвала достатъчно. Знаете, че бях контузена, бях в болница. Мислех, че никога повече няма да играя тенис и за това черните чувства ме обладаха по време на финала. След това обаче се стегнах и спечелих мача. Това е най-забележителния момент за мен през годината – начинът, по който от дъното се върнах на върха”, призна Уилямс.

Тя допълни, че не се чувства като специална, или невероятно добра тенисистка.

“Аз съм просто състезателка. Добра съм, но полагам много труд, за да достигна нивото, на което съм. От вътре съм като всеки друг човек - изнервям се, неспокойна съм, притесняват ме всички нормални неща. Старая се обаче да прикривам тези чувства и мога да кажа, че съм доста добра актриса. Всъщност аз съм един обикновен човек с нормалните емоции и чувства. Това, което ми помага, е моята психологическа сила. Тя ме спасява в много моменти", завърши Уилямс.