Серина Уилямс записа своята победа №100 на US Open и се класира за полуфиналите на турнира, след като се наложи с 6:1, 6:0 над световната №18 Ванг Кианг за 44 минути. Единствено легендарната Крис Евърт има повече успехи в Откритото първенство на САЩ – 101.

Със скоростния си успех американката изравни постижението на Симона Халеп срещу Виктория Кузмова от третия кръг в Мадрид за най-бърза победа в WTA през годината.

Серина беше безгрешна на корта. Тя взе 90% от точките при свой първи сервис, спечели и петте си възможности за пробив и пласира 25 уинъра. От своя страна Ванг така и не успя да направи уинър по време на мача.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

При победата си Уилямс въобще не показа, че има проблем с контузията на глезена, която получи в предишния си мач срещу Петра Мартич. Следващата й съперничка ще бъде украинката Елина Свитолина, която за втори път през тази година ще играе полуфинал на турнир от Големия шлем.

37-годишната американка опитва да спечели първата си титла от Шлема от 2017 г. в Австралия, когато беше бременна. Нейната дъщеричка Алексис Олимпия Оханян навърши две години в неделя. Ако успее да триумфира в Ню Йорк, Серина Уилямс ще изравни рекорда на Маргарет Корт по спечелени титли от Големия шлем - 24. Уилямс не е триумфирала на US Open от 2014 г., а преди година загуби от Наоми Осака на финала.