Бившата водачка в световната ранглиста по тенис Серина Уилямс призна, че през последната година е имала много съмнения как ще продължи кариерата и. 40-годишната американка, която има 23 титли в турнирите от "Големия шлем", се завръща на корта след едногодишно отсъствие и идната седмица ще играе на турнира "Уимбълдън". Тя добави, че през последните 12 месеца се е нуждаела от време, за да се възстанови физически и психически от травмите и голямото напрежение.

"Не се бях отказала, но се нуждаех от време, за да се възстановя физически, ментално. Честно казано нямах планове да спирам, но не знаех кога ще мога да се завърна на корта. Нито имах представа как ще се случи това", каза пред репортери Уилямс, която е седемкратна победителка на "Уимбълдън".

Едногодишното отсъствие свали Уилямс до 1204-то място в световната ранглиста и тя получи право да играе в основната схема на турнира в "Ол Инглънд Клъб" с "уайлд кард". През отминаващата седмица американката игра на двойки на турнира в Ийстбърн, където взе участие в два мача, преди партньорката и Онс Жабюр да се контузи.

""Уимбълдън" е чудесно място и тренирах, за да дойда тук. Знаех, че трябва да играя в Ийстбърн, но не бях готова да участвам на сингъл. Трябваше да играя на двойки и да видя как се чувствам. Но определено можех да се пусна и на сингъл, защото на двойки всичко бе отлично. Чувствах се по-подготвена, отколкото смятах през последните месеци. Изненадах се от себе си, но това ми позволи да се наслаждавам на играта. Харесва ми, че отново имам възможност да бъда на корта", добави американката.

Уилямс, която в първия кръг на "Уимбълдън" ще играе с французойката Армони Тан, разкри, че 2021 година е била много тежка за нея заради контузиите.

"Миналата година беше трудно. Скъсах бедрен мускул. Не мисля, че има някой, който иска да му се случи това. Целият ми опит с тази контузия беше неприятен. Опитах се просто да добутам до Нова година, но когато тя дойде, видях, че не съм готова и трябва да си дам време за възстановяване и почивка. Контузията ми беше лоша и не изпитвах радост от нищо", завърши опитната тенисистка.