Спечелилата 23 титли от турнирите на „Големия шлем“ Серина Уилямс ще играе на US Open, което е прекрасна новина за надпреварата с оглед поредицата от откази на известни имена преди всичко от мъжете заради пандемията от коронавирус. Преди това американката ще участва на турнира в Лексингтън (Кентъки), който започва в понеделник.

"Виждам себе си там, ако събитието се състои", заяви 38-годишната американка, която не е участвала в турнир през последната половин година.

Легендата призна, че по време на пандемията се е превърнала „малко в затворник“ от страх. „Нямам пълен капацитет на дробовете, така че не съм сигурна какво ще ми се случи. Сигурна съм, че бих била окей. Имам към 50 маски, с които пътувам и съм супер внимателна с това какво правя и всички в обкръжението на Серина са наистина защитени. Защото в крайна сметка е готино да играеш тенис, но това е моят живот и моето здраво, така че бях леко невротична до известна степен, но просто това е нещото, което трябва да правя в момента“, добави Серина Уилямс.

Няколко от водещите тенисисти вече заявиха, че няма да участват в Ню Йорк, включително и номер 1 в световната ранглиста при жените Ашли Барти, както и шампионът при мъжете от миналия сезон Рафаел Надал.

Откритото първенство на САЩ ще се проведе без присъствието на фенове и ще започне на 31 август.