Състезаващата се за Казахстан българка Сесил Каратанчева претърпя тежка загуба с 1:6, 2:3 от световната №1 Серина Уилямс и очаквано отпадна от първия кръг на турнира в Бостад (Швеция).

Сесил по никакъв начин не успя да се справи с мощната игра на коравата си съперничка и на практика й отстъпваше във всеки показател - сервисът на Серина й носеше купища директни точки, докато този на Каратанчева в повечето случаи бе атакуван още от ретур, а в разиграванията от дъното на корта всичко зависеше от американката и завършваше или с уинър, или с непредизвикана грешка.

След разменени два гейма в началото на двубоя, последва серия от шест поредни в сметката на Уилямс, довели до сет аванс и пробив на старта на втория. Последва маратонски гейм, в който Каратанчева успя да се възползва от грешките на противничката си и да спре негативната за нея серия, а и да изравни играта, като дори спечели и следващия гейм, повеждайки с 2:1. Но постепено световната №1 се съвзе от спада в играта си и отново влезе в ритъм, а резултатът от това бе пет поредни гейма в нейна полза и  победа след 64 минути игра, пише tenniskafe.

Състезанието в шведския град е от категорията "International" - най-ниската възможна в календара на WTA и в него на праткика липсва тенисистка от Топ 30 на света с изключение на Серина. Нещо повече - дори и за тази категория, нивото е изключително ниско, а следващата й противничка е грузинката Анна Татишвили, намираща се под №104 в ранглистата. На четвъртфинал Серина може би ще срещне по-сериозна опонентка в лицето на клей специалистката Лурдес Домингес Лино, стига преди това да не се стигне до сериозни изненади.