Съдията Карлос Рамос няма да свири мачове на Серина Уилямс и сестра й Винъс на предстоящото издание на Ю Ес Оупън (26 август – 8 септември). Новината беше обявена от организаторите на Откритото първенство на САЩ, а феновете на американката приеха новината като победа на своята любимка.

На финала на турнира преди година реферът първо предупреди Серина Уилямс заради подсказване от трибуните на треньора й Патрик Муратоглу. След това е наказа с една точка заради счупена ракета в корта, а накрая присъди гейм в полза на съперничката и Наоми Осака заради обида към съдиите.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Серина Уилямс загуби финала от японската тенисистка, а след мача обвини Карлос Рамос в сексизъм. Впоследствие американката беше глобена със 17 000 долара от организаторите на Ю Ес Оупън заради думите лъжец и крадец, използвани срещу съдията.

След края на мача Муратоглу призна, че е давал сигнали на Серина Уилямс, но тенисистката обяви, че не ги е видяла. Наказание за треньорска подсказка се налага дори и играчът да не е видял знаците. По време на „Ролан Гарос“ през 2016 г. Карлос Рамос наложи наказание за това и на Винъс Уилямс и тогавашния й треньор Дейвид Уит.