Световната №1 Серина Уилямс спечели Ю Ес Оупън. Това е нейна 17-та титла от Големия шлем, с което изравни Роджър Федерер при мъжете.

"За мен е чест, че успях да изравня Роджър. Той е невероятен тенисист и голям шампион през всичките тези години, а освен това продължава да играе и може да спечели още титли. Чувството да бъдеш на едно ниво с него е страхотно, тъй като той бе изключително постоянен през цялата си кариера", сподели американката, която вече е само на една титла от втората позиция в класацията за най-много трофеи от шлема при дамите, където в момента се намират Навратилова и Евърт с по 18. Щефи Граф има 22 титли от Големия шлем и води по трофеи в Оупън ерата (периодът в тениса след 1968 година).

"Рано е да бъда сравнявана с Криси и Мартина, тъй като все още не съм застигнала тяхното постижение. Към момента цифрите показват, че те все още са по-велики и не мога да се сравнявам с тях", добави Серина, а след това бе попитана как се чувства, след като спечели втората си титла от Големия шлем през този сезон: "Ако трябва да бъда честна, преди този турнир се чувствах почти разочарована от годината си. Да, успях да спечеля Ролан Гарос, но не бях доволна от представянето си на останалите два турнира от шлема, в единия от които дори не достигнах до четвъртфиналите. Сега определено се чувствам по-добре."

"Заедно с Винъс очакваме с нетърпение серията от турнири в Азия. Двете сме развълнувани да играем на двойки там и искаме да тренираме повече заедно, тъй като не успявахме да го сторим до момента. Това е всичко, за което си говорим напоследък и ще бъде много забавно", завърши световната №1./БЛИЦ