Сесил Каратанчева победи "щастливата губеща" Никол Френкел (САЩ) с 6:4, 6:3 в среща от първия кръг на тенис турнира в Мидланд (САЩ) с награден фонд 100 000 долара. Следващата съперничка на националката ни за "Фед къп" ще бъде руската квалификантка Валерия Савиник.

Петя Аршинкова отстъпи на Шабина Шлавикович (Унгария) с 2:6, 4:6 в среща от първия кръг на турнира в Кайро (Египет) с награден фонд 15,000 долара. Тя обаче продължава участието си при двойките, където си партнира с японката Аяка Окуно. Двете стигнаха полуфиналите без игра, след като съперничките им Валерия Денисенко (Русия) и Ханна Сокал (Беларус) се отказаха. 
 
Джулия Терзийска пък приключи участието си на на турнира в Глазгоу (Великобритания) с награден фонд 15,000 долара. На сингъл тя отстъпи на Малори Ноел (Франция) в среща от първия кръг с 0:6, 6:7(3). След това на двойки Терзийска и Юлия Вашачук (Германия) бяха надиграни на старта на надпреварата много драматично от германките Луиза Мари Хубер и Катерина Херинг с 6:2, 3:6, 9:11.
 
Александрина Найденова в тандем с Ализе Лим (Франция) отстъпиха на Барбора Стефкова (Чехия) и Рико Саваянаги (Япония) с 4:6, 5:7 в среща от първия кръг на двойки на турнира в Бърни (Австралия) с награден фонд 60,000 долара. Вчера българката не можа да преодолее Стефкова и на сингъл.