Бившата френска тенисистка Марион Бартоли направи бясна критика срещу футболиста на Барселона Жерар Пике. Испанският национал купи правата на Купа Дейвис чрез компанията си „Kosmos“. Шампионката от „Уимбълдън“ през 2013 г. обаче изрази недоволството си заради променения формат на неофициалното отборно световно първенство в мъжкия тенис, който през следващите пет години ще се проведе в Абу Даби.

"Съкрушена съм! Пике се възползва от получената възможност, но когато купуваш нещо, не си длъжен да го съсипеш. Трябва да направиш нещо хубаво, нещо привлекателно за хората. Не си длъжен да го продадеш на Абу Даби", заяви 37-годишната Бартоли.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Той не знае нищо за тениса. Той не е играл и не познава историята. Целта му е да направи пари! Все пак Пике можеше да се обгради с хора, които да го съветват по-добре", твърди французойката

"Жерар Пике бе длъжен да запази най-атрактивната част на Купа Дейвис - публиката. За да има атмосфера по трибуните, трябва да има страни, които са домакини, и такива, които гостуват. На държавите, които нямат достатъчно средства да посрещат мачовете у дома им се помагаше. Купа Дейвис не бива да се провежда всяка година, защото единствената ти цел е да правиш пари от това", приключи ядосаната Бартоли.